Hotline: +420 511 189 990
czsk

Poradna

Naše produkty

Články

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26. 07. 2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...

I když vám vždy rádi a ochotně poradíme osobně, sestavili jsme pro vás přehled nejčastěji kladených otázek, který vám pomůže se zorientovat v základních nejasnostech týkajících se zmrzlinových strojů a především samotné výroby točené i kopečkové zmrzliny.

Kromě toho pro vás pravidelně připravujeme odborné články, recepty a tipy z praxe, které vám pomohou vaši zmrzlinu a další cukrářské produkty katapultovat vysoko nad vaši konkurenci. Přesvědčte se sami.

Nejnovější články

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého stravování, zkoumá složení potravin, jejich původ a vliv na náš organizmus. Podobně jako jsou populární termíny RAW, BIO nebo Vegan spjaty s ryzí kvalitou, tak i nutraceutická zmrzlina se řadí...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů)

26. 07. 2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovocem ochucené zmrzlině, kterou jako první připravovali z mléka. Do té doby se zmrzlina podobala spíše sorbettu, složeného ze sněhu, který Peršané dochucovali hroznovou šťávou. Vynález kopečkové...

Recepty na zmrzlinu

14. 01. 2014

Linecká těsta se vyznačují vysokým obsahem tuku, který podstatně ovlivňuje jejich konzistenci a zvyšuje křehkost korpusu nebo samotného výrobku. Proto se hodí ke kombinování s jemnými základními chutěmi a k výrobě světlého pečiva, jako je cukroví nebo linecké košíčky.

14. 01. 2014

Osvěžující, nakyslá, ale přitom smetanově lahodná? Taková je jogurtová zmrzlina, která má navíc ty skvělé vlastnosti, že je snadno kombinovatelná prakticky s čímkoliv. S pomocí temperovače je například ideální příchutí k namáčení do hořké čokolády.

14. 01. 2014

Těžko byste hledali dítě, které nefascinuje pohled na zmrzlináře zručně plnícího kornoutek míchanou točenou zmrzlinou. Kombinace světlé a tmavé barvy a dvě příchuti zmrzliny jsou tím, co dělá z točené zmrzliny zkrátka letní šlágr. A právě pro tento efekt ideální slouží sametově hnědá kakaová příc...

Články

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21/10/2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26/07/2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...