Hotline: +420 511 189 990
czsk

Jak vybrat zmrzlinový stroj?

Naše produkty

Články

07. 01. 2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10. 12. 2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14. 06. 2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzultovat výběr stroje s našimi odborníky, kteří s vámi proberou vaše požadavky a navrhnou ideální řešení. Pokud se chcete nejdřív zorientovat, nabízíme vám několik rad.

Jednoduchý nebo kombinovaný zmrzlinový stroj?

V jednoduchém stroji na točenou nebo na kopečkovou zmrzlinu můžete vyrobit jeden nebo více druhů zmrzliny. Jejich součástí však není paster, který je třeba dokoupit samostatně.

Kombinované zmrzlinové stroje jsou výrobníky zmrzliny s integrovaným pasterem. Díky dvěma odděleným okruhům je výroba zmrzliny pasterizace nezávislá a můžete ji ovládat odděleně (mohou pracovat současně nebo každý zvlášť). Tyto kombinované cukrářské a zmrzlinové stroje umí vyrábět i další produkty jako jsou pudinky, ledové tříště, krémy nebo sorbetta. Široké uplatnění tedy najdou i mimo zmrzlinovou sezónu.

Revoluční novinkou jsou vitríny kombinované s výrobníkem zmrzliny, které kopečkovou zmrzlinu vyrábí přímo před zraky zákazníků. Vitríny s výrobníkem řady GX zmrzlinu vyrábí, v průběhu dne kontrolují a udržují její kvalitu. Navíc se jedná o finančně poměrně nenáročný stroj, který šetří investice i prostor v provozovně, protože není třeba samostatně pořizovat vitrínu, zmrzlinový stroj, šoker a paster.

Točenou, kopečkovou nebo třeba nanuky?

Už víte, jakou zmrzlinu chcete prodávat? Na výběr jsou stroje na točenou zmrzlinu nebo na kopečkovou zmrzlinu. Vybrat si můžete i stroj na točenou zmrzlinu z mraženého ovoce. Svůj provoz můžete rozšířit i o výrobník nanuků, který zvládne až 144 nanuků za hodinu, nebo dokonce o výrobní linku na zmrzlinu.

Výše jsme také zmínili vitríny kombinované s výrobníkem kopečkové zmrzliny nebo kombinované zmrzlinové a cukrářské stroje s integrovaným pasterem, které najdou v cukrářském provozu široké využití i mimo zmrzlinovou sezónu. Pokud se chystáte se zmrzlinou vyrazit do ulic, nezbytný bude mobilní zmrzlinový stánek.

Jak velký stroj pořídit?

Stroj by měl také odpovídat nárokům vašeho podniku, abyste zbytečně neutráceli za příliš velký stroj ani nepodcenili zájem vašich zákazníků.

Prakticky každý gastronomický provoz ocení výrobu vlastní zmrzliny v průběhu celého roku. Pokud plánujete zmrzlinu jako doplňkový sortiment, užitečné budou malé výrobníky kopečkové zmrzliny nebo stroj na točenou zmrzlinu. Velmi zajímavou možností je i vitrína kombinovaná s výrobníkem zmrzliny řady GX, která ušetří prostor i investice, má jednoduchou obsluhu a údržbu.

Pro střední provozy (cukrárny, kavárny nebo restaurace) se hodí multifunkční stroje, které zvládnou kromě zmrzliny vyrábět i studené nápoje, točený jogurt, granita nebo sorbetta. Kombinovaný zmrzlinový a cukrářský stroj bude nenahraditelný pomocník během celého roku. Nápor zákazníků dobře zvládnou i stroje na točenou zmrzlinu nebo stroje na kopečkovou zmrzlinu, které jsou vyrobené z kvalitních materiálů a vynikají svojí životností. Nepřehlédněte ani paster nebo výrobník šlehačky.

Pro velké provozy jsou nezbytné výrobníky zmrzliny, které jsou připravené na vysokou zátěž – nezanáší se a neselhávají v nejméně vhodný okamžik. Profesionální zmrzlinové a cukrářské stroje Frigomat jsou plně automatizované a výroba je jednoduchá a především rychlá. Pro výrobu kopečkové zmrzliny doporučujeme nejvýkonnější výrobník zmrzliny z modelové řady TITAN nebo z modelové řady TITAN LCD – vysoce technologicky vyspělé stroje, které jsou určeny pro nejnáročnější zákazníky. Pro výrobu točené zmrzliny nabízí nejvyšší komfort obsluhy a největší výrobní kapacity stroj z modelové řady Klass 222 XL nebo  Klass Black. Výborně se hodí také kombinovaný výrobník zmrzliny s pasterem nebo paster.

Základem je kvalitní stroj

Určitě se nenechte zlákat ke koupi levného stroje. Vyšší počáteční investice se vám rychle vrátí. Kvalitní zmrzlinový stroj vyrábí dobrou zmrzlinu, za kterou se budou zákazníci vracet, a má výrazně nižší poruchovost, proto zamezíte výpadkům prodeje. Oproti levným čínským strojům vám vyšší počáteční investice ušetří čas, peníze a hlavně nervy.

Italové jsou skutečnými mistry cukráři, proto patří italské zmrzlinové stroje Frigomat k nejlepším na trhu. Neocenitelné je samozřejmě i dobré zázemí – kvalitní poradenství a výborný záruční i pozáruční servis.

Při výběru se poraďte

Ať už se chystáte pořídit jeden stroj nebo předěláváte celý provoz, určitě se poraďte s našimi odborníky. Pomůžou vám z široké nabídky strojů vybrat nejlepší řešení, předvedou vám stroj a naučí vás s ním zacházet, abyste maximálně využili jeho potenciál.

 Proč italské stroje Frigomat?

Další video reference naleznete na YouTube CESK.

Kam dál?

Vybavení cukrárny od A do Z

Vitríny kombinované s výrobíkem zmrzliny řady GX

Stroje na točenou zmrzlinu

Stroje na kopečkovou zmrzlinu

Kombinované výrobníky zmrzliny, cukrářské stroje a pastery

 

Články

7/01/2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10/12/2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14/06/2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...