Těžko byste hledali dítě, které nefascinuje pohled na zmrzlináře zručně plnícího kornoutek míchanou točenou zmrzlinou. Kombinace světlé a tmavé barvy a dvě příchuti zmrzliny jsou tím, co dělá z točené zmrzliny zkrátka letní šlágr. A právě pro tento efekt ideální slouží sametově hnědá kakaová příchuť.
Ingredience
- 1l čerstvé smetany
- 2 pasterizovaná vejce
- 440g cukru
- 40 gramů hořkého kakaového prášku
Postup
Cukr a pasterizovaná vejce důkladně promíchejte. Jakmile se začnou spojovat, vmíchejte k nim kakaový prášek a do vzniklé směsi přilijte smetanu. Vše dobře smíchejte dohromady a nalijte do stroje na točenou zmrzlinu.Od této chvíle už přístroj spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Tip
Kakaová zmrzlina se, stejně jako zmrzlina vanilková, skvěle snoubí s jednodruhovými ovocnými příchutěmi, které se vzájemně netlučou, ale naopak dávají vyniknout jedna druhé. Zkuste ji nakombinovat například s jahodovou nebo netradiční a osvěžující mátovou zmrzlinou.