Hotline: +420 511 189 990
czsk

Zmrzlina není pouze letní záležitostí

Naše produkty

Články

07. 01. 2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10. 12. 2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14. 06. 2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

I když se v létě značně přičinil o vaše zisky, není jediný důvod, proč byste svůj zmrzlinový stroj měli nechat v zimě odpočívat. Zmrzlina totiž v žádném případě není pouze letní záležitostí. Stačí ji jen vhodně zkombinovat nebo se vrhnout na typicky zimní příchuti.

I když se v létě značně přičinil o vaše zisky, není jediný důvod, proč byste svůj zmrzlinový stroj měli nechat v zimě odpočívat. Zmrzlina totiž v žádném případě není pouze letní záležitostí. Stačí ji jen vhodně zkombinovat nebo se vrhnout na typicky zimní příchuti.

(Čokoládový dortík s pistáciovou zmrzlinou | Autor: Mo Riza, cc-by)

Chuť zimy

Pravdou je, že v zimě rozhodně více využijete stroj na kopečkovou zmrzlinu, než ten na točenou. Kopečky totiž můžete umístit do dezertů, kávy nebo zmrzlinových pohárů. Pokud se navíc pustíte do výroby zmrzliny, která mí sezónní příchuť, jistě ji prodáte i jen tak, do kornoutku. Základem každé zmrzliny jsou kvalitní suroviny, vsaďte tedy na smetanu a neodbývejte své zákazníky náhražkami. Zimě pak vládnou příchuti a vůně vánoc.

Zkuste proto připravit zmrzlinu s chutí jablek a skořice, vánočních perníčků (klidně i s kousky perníčků), hořkou čokoládu s brusinkami nebo čokoládu s pomerančem.

(Vanilková zmrzlina s horkými jablky se skořicí - ideální podzimní dezert | Autor: rpavich, cc-by)

Kombinujte studené a horké

V sezónní nabídce cukrárny nebo kavárny by v zimě samozřejmě neměla chybět horká čokoláda. Když se ale vaši hosté dostatečně zahřejí, nikdo neodolá pochoutkám kombinujícím studenou zmrzlinu s horkým ovocem nebo rozpuštěnou kvalitní čokoládou. Servírujte smetanovou zmrzlinu na ještě horkých palačinkách nebo vaflích a ozdobte je horkým lesním ovocem nebo horkou čokoládou a malým kopečkem pravé šlehačky. Sázkou na jistotu je také rozpečený jablečný závin s kopečkem smetanové skořicové zmrzliny.

Spoléhejte na děti

Na rozdíl od jejich rodičů, mají děti chuť na zmrzlinu, ať je jakékoliv počasí. Snažte se proto svůj podnik uzpůsobit tak, abyste do něj nalákali co nejvíce rodičů s dětmi. Barevný hrací koutek, kde se děti zabaví a maminky si v klidu vypijí espresso je pro spoustu rodičů k nezaplacení. Nezapomeňte mít také v nabídce pár dětských jídel, jako jsou právě vafle, palačinky nebo nejrůznější záviny.

(Zmrzlina s příchutí cookies, skvělé brownies a horká čokoláda | Autor: Rizka Budiati, cc-by)

Své dezerty i zmrzlinu pak prezentujte v prosklených chladících vitrínách. Jakmile je totiž děti (i rodiče) uvidí, automaticky se jim začnou sbíhat sliny. A když bude vaše provozovna dostatečně vyhřátá, nebudou mít rodiče problém s tím, dopřát prosícímu potomkovi kopeček vaší lahodné zmrzliny.

Články

7/01/2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10/12/2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14/06/2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...