Hotline: +420 511 189 990
czsk

Na Vánoce nesmí chybět ryba, salát a šlehačka!

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Štědrovečerní večeře se samozřejmě neobejde bez ryby, bramborového salátu a talířů obložených několika druhy vánočního cukroví. Kromě toho jsou ale Vánoce také svátky večírků a společného setkávání v restauracích, kavárnách a cukrárnách. A jak už to bývá, lidé hřeší a mlsají.

Vsaďte na kvalitu

Po rodinném obědě přichází na řadu sladká tečka. A zatímco děti se dožadují zmrzlinového poháru se šlehačkou, babička pošilhává po vídeňské kávě. Můžete si být téměř jistí, že pokud svým hostům v takovéto chvíli nabídnete šlehačku ve spreji, už se u vás nikdy neukážou.

Podle norem Evropské unie nemusí totiž produkt nazvaný „šlehačka“ splňovat vůbec žádné parametry. Úplně jinak je tomu ale v případě smetany. Ta musí být tvořena výlučně živočišným tukem a to minimálně z 10%. Smetana, která obsahuje 30 a více procent živočišného tuku se pak pyšní titulem „smetana ke šlehání“. Není proto velkým překvapením, že normám nepodléhající šlehačka ve spreji nemusí obsahovat  jenom smetanu, cukr a emulgátory, ale také (či pouze) odstředěné mléko, vodu, rostlinný olej a ztužený rostlinný tuk. Co jí kvůli tomu chybí? Výdrž, barva , ale hlavně samozřejmě chuť.

Šlehačka jak se patří

 

 

Pravou šlehačku člověk zkusí jednou a už nemůže přestat (Autor: Migle, cc-by)

Sněhobílé kopce

Krásně našlehané a sněhobíle smetany tedy docílíte pouze s kvalitními surovinami a dobrým vybavením. V robotu nikdy nevyšleháte smetanu tak pevnou, aby vypadala na dezertech či kávě opravdu dobře a navíc nevydrží. Máte tak prakticky 2 možnosti – sáhnout po bombičkové lahvi, nebo po výrobníku šlehačky. V čem je rozdíl?

Bombičková lahev má objem většinou objem 0,5l  a před použitím je vhodné ji vychladit a vypláchnout studenou vodou, aby bylo našlehání perfektní. Smetanu do ní pak lijeme také vychlazenou a našleháme ji za pomocí jedné až dvou bombiček s oxidem dusným, podle toho, jak tuhou chceme šlehačku mít.

Výrobník šlehačky má oproti bombičkové lahvi výhodu většího objemu (2,5 litru) a také podstatně jednodušší obsluhy. Výrobník šlehačky, někdy též nazývaný šlehačkomat, umožňuje dávkování smetany nejen ze zásobníku, ale i rovnou z obalu Tetrapak a podle nastavení dosahuje nášleh až 300 %, aby se vám šlehačka hodila opravdu do všech dezertů a na všechny nápoje. Současně je schopný našlehat nejen smetanu, ale také její nejrůznější rostlinné varianty, což ocení nejen zákazníci z řad veganů, ale také ti, kteří mají vysoký cholesterol.

Bezkonkurenční výdrž

Největší výhodou smetany našlahané a vydané z výrobníku šlehačky je ale bezesporu její výdrž. Na zmrzlinovém poháru či zákusku si udrží svůj pravidelný tvar a pevnou strukturu beze změny více než 20 minut, což je doba, za kterou zvládnete bez problémů nachystat k servírování všechny objednávky k danému stolu. Na horkých nápojích je pak šlehačka z výrobníku šlehačky, který se vám v provozu vyplatí už při odběru 0,5l šlehačky denně, schopna I po 7 minutách velmi pomalého rozpouštění vytvořit bohatou mléčnou pěnu.

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...