Hotline: +420 511 189 990
czsk

Na Vánoce nesmí chybět ryba, salát a šlehačka!

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Štědrovečerní večeře se samozřejmě neobejde bez ryby, bramborového salátu a talířů obložených několika druhy vánočního cukroví. Kromě toho jsou ale Vánoce také svátky večírků a společného setkávání v restauracích, kavárnách a cukrárnách. A jak už to bývá, lidé hřeší a mlsají.

Vsaďte na kvalitu

Po rodinném obědě přichází na řadu sladká tečka. A zatímco děti se dožadují zmrzlinového poháru se šlehačkou, babička pošilhává po vídeňské kávě. Můžete si být téměř jistí, že pokud svým hostům v takovéto chvíli nabídnete šlehačku ve spreji, už se u vás nikdy neukážou.

Podle norem Evropské unie nemusí totiž produkt nazvaný „šlehačka“ splňovat vůbec žádné parametry. Úplně jinak je tomu ale v případě smetany. Ta musí být tvořena výlučně živočišným tukem a to minimálně z 10%. Smetana, která obsahuje 30 a více procent živočišného tuku se pak pyšní titulem „smetana ke šlehání“. Není proto velkým překvapením, že normám nepodléhající šlehačka ve spreji nemusí obsahovat  jenom smetanu, cukr a emulgátory, ale také (či pouze) odstředěné mléko, vodu, rostlinný olej a ztužený rostlinný tuk. Co jí kvůli tomu chybí? Výdrž, barva , ale hlavně samozřejmě chuť.

Šlehačka jak se patří

 

 

Pravou šlehačku člověk zkusí jednou a už nemůže přestat (Autor: Migle, cc-by)

Sněhobílé kopce

Krásně našlehané a sněhobíle smetany tedy docílíte pouze s kvalitními surovinami a dobrým vybavením. V robotu nikdy nevyšleháte smetanu tak pevnou, aby vypadala na dezertech či kávě opravdu dobře a navíc nevydrží. Máte tak prakticky 2 možnosti – sáhnout po bombičkové lahvi, nebo po výrobníku šlehačky. V čem je rozdíl?

Bombičková lahev má objem většinou objem 0,5l  a před použitím je vhodné ji vychladit a vypláchnout studenou vodou, aby bylo našlehání perfektní. Smetanu do ní pak lijeme také vychlazenou a našleháme ji za pomocí jedné až dvou bombiček s oxidem dusným, podle toho, jak tuhou chceme šlehačku mít.

Výrobník šlehačky má oproti bombičkové lahvi výhodu většího objemu (2,5 litru) a také podstatně jednodušší obsluhy. Výrobník šlehačky, někdy též nazývaný šlehačkomat, umožňuje dávkování smetany nejen ze zásobníku, ale i rovnou z obalu Tetrapak a podle nastavení dosahuje nášleh až 300 %, aby se vám šlehačka hodila opravdu do všech dezertů a na všechny nápoje. Současně je schopný našlehat nejen smetanu, ale také její nejrůznější rostlinné varianty, což ocení nejen zákazníci z řad veganů, ale také ti, kteří mají vysoký cholesterol.

Bezkonkurenční výdrž

Největší výhodou smetany našlahané a vydané z výrobníku šlehačky je ale bezesporu její výdrž. Na zmrzlinovém poháru či zákusku si udrží svůj pravidelný tvar a pevnou strukturu beze změny více než 20 minut, což je doba, za kterou zvládnete bez problémů nachystat k servírování všechny objednávky k danému stolu. Na horkých nápojích je pak šlehačka z výrobníku šlehačky, který se vám v provozu vyplatí už při odběru 0,5l šlehačky denně, schopna I po 7 minutách velmi pomalého rozpouštění vytvořit bohatou mléčnou pěnu.

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

DnyDny otevřených dveří na Slovensku!

Máte cukrárnu, zmrzlinárnu nebo čokoládovnu? Přijďte za námi do Banské Bystrice na Slovensku!