Hotline: +420 511 189 990
czsk

Sezóna v cukrárně nikdy nekončí, 1. díl: Za úspěchem stojí moderní technologie

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Cukrárny jsou v našem podvědomí spojeny především s letními dny, kdy je navštěvujeme za účelem osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Letní období ale není jejich hlavní sezonou. Sezona v cukrárně totiž nekončí a trvá po celý rok. Pokud se chcete dozvědět, jak taková cukrářská sezona probíhá a co vše je třeba obstarat a zařídit, aby cukrárna prosperovala, přečtěte si první díl našeho článku.

To, že sezona v cukrárně nikdy nekončí, potvrzují i slova Heleny Kadaníkové, majitelky cukrárny umístěné na náměstí v České Skalici: „U nás máme volno jen několik dní v roce - o některých svátcích, Vánocích a na Nový rok. Sezóna pro nás proto nezačíná ani nekončí. Lidé k nám chodí po celý rok a v podstatě máme stále plno. Rozdíl je pouze ve výrobě a spotřebě produktů - v létě jde na odbyt více zmrzlina, v zimních měsících zase zákusky a čajové pečivo. Útlum návštěvníků zaznamenáváme pouze po Novém roce."

Návštěvnost cukrárny ovlivňuje do jisté míry také počasí. Lidé cukrárnu navštěvují především v době, kdy se mohou jít projít ven a po cestě se zastavit na něco sladkého. Extrémní výkyvy počasí cukrárnám vesměs nesvědčí. V letních parných dnech dávají lidé přednost plovárnám a na zmrzlinu se zastaví maximálně cestou zpět. V případě třeskutých mrazů lidé na procházky moc nechodí a raději volí pohodlí a teplo domova.

„Co se týká návštěvnosti cukrárny z hlediska dnů v týdnu, tak máme vysledované, že největší poptávka po zákuscích a zmrzlině je pravidelně na konci týdne - ve čtvrtek, pátek a o víkendu. Před víkendem je proto třeba napéct a vyrobit dvojnásobné množství produktů. Začátek týdne je pak klidnější", upřesňuje majitelka cukrárny.

Úspěšná cukrárna = moderní technologie

Zařízení a provoz cukrárny vyžaduje kromě perfektního zvládnutí cukrářského umění také manažerské schopnosti, nadšení podnikat a pořízení kvalitních strojů založených na nejmodernějších technologiích. Bez moderních technologií, neustálého rozvoje a inovací provozovat konkurence schopnou cukrárnu prostě nelze. Nové technologie a cukrářské potřeby a stroje stojí sice hodně peněz, ale investice se vyplatí a do budoucna i vrátí. Moderní stroje totiž z velké části pracují za vás. Ušetří tedy čas, úsilí a do jisté míry také zajistí dodržování předepsaných hygienických norem, nařízení a postupů.

Zmrzlina, zákusky a jiné sladkosti vyrobené ve specializovaných strojích jsou chutné a především zdravotně nezávadné. Využití nových moderních technologií sice žádný zákon nebo vyhláška neupravuje, ale jejich využití vyřeší řadu problematických oblastí jako je hygiena, optimalizace pracovních procesů, zrychlení výroby a další.

Jaké stroje je možné v cukrárně využít? Jen namátkově: pastéry na zmrzlinu, výrobníky cukrářských krémů, výrobníky zmrzliny, chladící vitríny, výrobníky šlehačky, cukrářské míchače, zrací vany atd. Místo se také najde pro kvalitní automatické kávovary nebo výrobníky ledové tříště.

V druhém díle vám přiblížíme, jaké výhody vyplývají z vlastnictví prostor cukrárny nebo jaké existují možnosti vzdělávání v oboru cukrářství a zmrzlinářství.

 

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

OdOd 1. 7. nová otevírací doba provozovny

Vážení zákazníci,   od 1. 7. upravujeme otevírací dobu  naší  provozovny v Brně :    Po - Čt  8:00 - 17:00 Pá  8:00 - 15:00   Děkujeme ...