Hotline: +420 511 189 990
czsk

Recept na domácí zmrzlinu

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Doma připravená zmrzlina z čerstvých jahod, vanilkového cukru, či šampaňského? Proč ne

Jahodová zmrzlina:

Suroviny:

  • 300g cukru moučka
  • 300ml mléka
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 350g jahod

Postup práce:

 

Den předem dáme nádobu výrobníku zmrzliny do mražáku
Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky
Utřeme žloutky s polovinou cukru
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého všleháme druhou polovinu cukru
Také ušleháme šlehačku ze smetany ke šlehání
Smícháme sníh se šlehačkou, všleháme také mléko a opatrně vmícháme utřené žloutky a nakrájené jahody
Vzniklou směs nalijeme do nádoby výrobníku zmrzliny
Doba přípravy: 40 minut


Jahodová zmrzlina II

Suroviny:

  • 100g cukru moučka
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 300g jahod

Postup práce:

Den předem dáme nádobu výrobníku zmrzliny do mražáku
Také předem připravíme jahodový protlak - očistíme a omyjeme jahody, necháme je okapat, rozmačkáme jahody a za stálého míchání je přivedeme k varu a krátce povaříme. Dáme je vychladit
Žloutky utřeme s polovinou cukru
Ušleháme šlehačku ze smetany ke šlehání a také v druhé nádobě ušleháme z bílků sníh, do kterého všleháme druhou polovinu cukru
Do šlehačky opatrně vmícháme sníh, jahodový protlak a směs nalijeme do nádoby výrobníku zmrzliny
Doba přípravy: 40 minut

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

ProvozovnaProvozovna bude 25.9.2020 uzavřená - inventura

V pátek 25.9. bude naše provozovna v Brně zavřená z důvodu inventury. Těšit se na Vás budeme opět v úterý 29.9. po státním svátku. Děkujeme za pochopení