Hotline: +420 511 189 990
czsk

Podporujeme mladé cukráře

Naše produkty

Články

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26. 07. 2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...

V cukrářském světě se pohybujeme více než 20 let, a proto jsme velmi rádi, že můžeme podpořit začínající nadějné talenty při jejich prvním velkém soutěžním klání.

Ve středu 20. ledna 2016 se kongresový sál Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku už po dvanácté zaplní mladými cukráři ze středních odborných škol z České republiky, aby se utkali v rámci

 

soutěžního klání cukrářů - juniorů

o PRIESSNITZŮV DORTÍK!

 

Soutěžit se bude ve třech disciplínách:

  • zdobení perníku glazurou,
  • dohotovení velkého modelovaného dezertu s pišingrovou náplní,
  • slavnostní dort na téma "SVATBA".

Odborná porota bude hodnotit:

  • chuť a vůni (vhodnost kombinace surovin, kreativita, netradičnost),
  • vzhled (dekorace, harmonická barevnost, celková kompozice),
  • pracnost (profesionalita práce, využití moderních technologií),
  • čistotu a hygienu (profesní vzhled, hygiena práce rukou i pracovního stolu),
  • osobní zručnost (profesionalita a vystupování, správné zacházení s pracovními pomůckami),
  • a dodržení časového limitu a počtu stanovených kusů.

Akci pořádá Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník pod odbornou záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a jsme velmi pyšní na to, že i my můžeme tuto akci podpořit jako partneři!

O doprovodný program se postarají juniorský mistr z Polska z roku 2014, p. Michal Kumar, a cukrářský mistr světa z roku 2001, pan Mieczyslaw Chojnowski, který bude také součástí odborné poroty. Obrovskou motivací je i cena pro výherce - odborný seminář Mieczyslawa Chojnowského a volné vstupenky na cukrářský veletrh SWEET EXPO WARSZAWA v únoru 2016!

 

Všem účastníkům soutěže držíme palce

a přejeme jim, aby podali ten nejprofesionálnější výkon! :)

Cukrářské stroje Frigomat

Máte zkušenosti s přípravou cukrářských výrobků nebo si chcete otevřít malou cukrárnu? Prohlédněte si cukrářské stroje Frigomat:

Kombinované stroje

Multifunkční stroje

 

Články

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21/10/2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26/07/2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...