Hotline: +420 511 189 990
czsk

Orientační matematická kalkulace nákladů na výrobu horké čokolády

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů)

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů).

Kalkulace nákladů na horkou čokoládu (instantní čokoláda CESK)

  • 1 sáček 600g (125,- Kč) + 2 litry vody = 125 Kč / cca 2,6 litru = 48 Kč /litr, 48 Kč litr / 1 dcl = 4,8 Kč 1 dcl (26 ks porcí o 100 ml nebo 17 ks (1,5 dcl))

Cena za 2dcl čokolády se pohybuje cca od 25,- do 40,- Kč bez DPH

t1

Kalkulace nákladů na horkou čokoládu (pravé čokoládové pecičky - Belgická čokoláda Callebaut) 

  • 1 sáček 2500g = 999,- Kč = 400 Kč / kg, 400 Kč kg / 100g = 40 Kč
  • Ředění od 5g/100ml až 50g/100ml 20g čokolády (8,- Kč) / 100ml mléka (2,- Kč) = cca 120ml/10,- Kč (125ks porcí/120ml) Cena za pravou čokoládu se pohybuje od 250,- do 1000,- za 1kg.

Cena za 2dcl čokolády se pohybuje cca od 30,- do 50,- Kč bez DPH

t2

  • Prodejní sezóna horké čokolády trvá od poloviny září do konce března (6-7 měsíců)
  • Tento model je pouze orientační. Náklady spojené s výrobou je nutné, aby každý doplnil dle vlastních parametrů. Uvedené ceny surovin jsou bez DPH.

Prohlédněte si nabídku strojů na čokoládu zde na Frigomat.cz nebo v kategorii výrobníky čokolády na Cesk.cz

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

OdOd 1. 7. nová otevírací doba provozovny

Vážení zákazníci,   od 1. 7. upravujeme otevírací dobu  naší  provozovny v Brně :    Po - Čt  8:00 - 17:00 Pá  8:00 - 15:00   Děkujeme ...