Hotline: +420 511 189 990
czsk

Organická, lokální, sezónní: klíčové vlastnosti nejlepší zmrzliny v USA

Naše produkty

Články

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26. 07. 2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...

Americký kulinářský časopis Bon Appétit sestavil žebříček 10 nejlepších zmrzlinových obchodů v USA. Tento časopis oslavuje svět dobrého jídla a potěšení sdílení kulinářských zážitků s ostatními, svým čtenářům nabízí tipy pro vaření, stolování, cestování, zábavu a design. Pokud vás zajímá, jak se dělá zmrzlina na nejvyšší úrovni v USA a za čím stojí úspěch vybraných cukráren, podívejte se na sortiment, inovace a typické příchutě, které nabízejí jednotlivé podniky. I když každý z nich kráčí po vlastní cestě, jejich úspěch spojují tři slova: organické, lokání a sezónní.

Americký kulinářský časopis Bon Appétit sestavil žebříček 10 nejlepších zmrzlinových obchodů v USA. Tento časopis oslavuje svět dobrého jídla a potěšení sdílení kulinářských zážitků s ostatními, svým čtenářům nabízí tipy pro vaření, stolování, cestování, zábavu a design. Pokud vás zajímá, jak se dělá zmrzlina na nejvyšší úrovni v USA a za čím stojí úspěch vybraných cukráren, podívejte se na sortiment, inovace a typické příchutě, které nabízejí jednotlivé podniky. I když každý z nich kráčí po vlastní cestě, jejich úspěch spojují tři slova: organické, lokání a sezónní.

  1. Sweet republic (Scottsdale, Arizona): Teploty v této oblasti často stoupají opravdu vysoko, takže tento obchod s dezerty a zmrzlinou je ideální volbou jak se zchladit. Specializuje se na zmrzlinu, sorbety a zmrzlinové koláče. Originální jsou hlavně intenzivní příchutě, jako je plísňový sýr s datlemi nebo solené máslo s karamelem.
  2. Pazzo Gelato (Los Angeles): Rodinný podnik v oblasti Silver Lake využívá přírodních ingrediencí z lokální produkce a přeměňuje je do fantastických příchutí zmrzliny a sorbeta. Příkladem je příchuť Guiness nebo kozí sýr s fíky, při návštěvě nelze vynechat zmrzlinu s příchutí švestka Santa Rosa.
  3. Bi – Rite Creamery & Bakeshop (San Francisco): Tato cukrárna a pekárna se řídí heslem, že zmrzlina je vždy tak dobrá, jak kvalitní mléko na ní bylo použito. To je také důvod, proč podnik využívá organické mléčné produkty z rodinné mléčné farmy rodiny Straussovy. Legendární jsou místní domácí nanuky, zejména s příchutí mandarinka, věhlas si získala také zmrzlina s příchutí jahod a balzamikového octa.
  4. Morelli's Gourmet Ice Cream & Desserts (Atlanta): Opět rodinný podnik, kde si můžete dát skvělou jahodovou nebo čokoládovou zmrzlinu. Pokud se nebojíte experimentovat, dejte si příchuť sladká kukuřice nebo kokosový ořech s papričkami jalapeño. Vyhlášenou originální příchutí, kterou rodina Morelli nabízí je zázvor a levandule.
  5. Christina's Homemade Ice Cream (Cambridge, Massachussetts): Také tento podnik slibuje zážitek z domácí zmrzliny, díky tomu, že majitelé vlastní v sousedství obchod s kořením, můžete počítat, že nabízené chutě budou opravdu výjimečné. Například zmrzlina s příchutí listů aromatické limety Kaffir, nebo fazole adzuki. Pro méně odvážné se nabízí místní klasika: příchuť pálený cukr.
  6. Taos Cow (Taos, Nové Mexico): Za úspěchem této cukrárny stojí lokální, organické suroviny. Mléko používá z místní mléčné farmy Rasband, pistácie a levanduli z produkce místních rančů. Výsledkem je zcela přírodní zmrzlina. Místní specialitou je třeba karamelová zmrzlina s piniovými oříšky.
  7. Van Leeuwen Artisan Ice Cream Trucks (New York): Zajímavý způsob jak nabízet a prodávat zmrzlinu je realizován v New Yorku, vozidla v retro stylu starých poštovních aut nabízejí vysoce kvalitních zmrzlinu s 18% mléčného tuku. Slavná příchuť vanilka se vyrábí z organických vanilkových lusků, které předtím zrály naložené ve vodce.
  8. Jeni's Splendid Ice Creams (Columbus, Ohio): Příchutě thajské chilli, olivový olej s dýňovými semínky a mořskou solí, ryzlink rýnský ztracený v hruškovém sorbetu naznačují proč majitelka, Jeni Britton Bauer patří do nejvyšší zmrzlinové ligy v USA. Tuto cukrárnu nelze navštívit a neochutnat zmrzlinu s příchutí kozí sýr s omáčkou z koňaku a fíků.
  9. Capogiro Gelateria (Philadelphia): Tato zmrzlinárna nabízí příchutě od tradičních lískových oříšků až po avantgardní limetku s koriandrem. Zmrzlina se vyrábí v menších dávkách denně, takže je vždy zaručeně čerstvá. Místní velmi oblíbená příchuť je černý rybíz.
  10. Molly Moon's Homemade Ice Cream (Seattle): Vše v tomto zmrzlinovém podniku je vybíráno s velkou péčí, od světel vyrobených z lahví od mléka až po kompostovatelné obaly. Samotná zmrzlina se zde vyrábí s opravdovou vášní, to je poznat třeba na příchuti javorový sirup – vlašský ořech.

Možná vás překvapily netradiční kombinace příchutí, které si v USA získaly přízeň gurmánů, je ale zřejmé, že pro úspěch ve zmrzlinovém světě je třeba jít dopředu a vymýšlet nové nápady. Naproti tomu orientace na vysoce kvalitní organické suroviny, nejlépe z lokální produkce z módy určitě jen tak nevyjde. Originální příchutě a kvalitní suroviny se stanou skvělou zmrzlinou díky profesionálním zmrzlinovým strojům.

Články

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21/10/2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

26/07/2016

První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovoce...