Hotline: +420 511 189 990
czsk

Netradiční příchutě zmrzliny

Naše produkty

Články

14. 06. 2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

Ty tam jsou doby, kdy zmrzlina znamenala hlavně vanilku a čokoládu. S příchodem jahodové, banánové nebo citrónové chutě oblíbená letní pochoutka získala jedině na oblibě. Stále častěji však konzumenti zmrzliny vyžadují od jejích výrobců něco víc, něco nového. Nečekaný zážitek přináší netradiční příchutě zmrzliny.

Ty tam jsou doby, kdy zmrzlina znamenala hlavně vanilku a čokoládu. S příchodem jahodové, banánové nebo citrónové chutě oblíbená letní pochoutka získala jedině na oblibě. Stále častěji však konzumenti zmrzliny vyžadují od jejích výrobců něco víc, něco nového. Nečekaný zážitek přináší netradiční příchutě zmrzliny.

Exotika nejen z ovoce

Své místo mezi novými příchutěmi zmrzliny mají výrobky z tropického a exotického ovoce. Lychee, dragon fruit nebo opuncie, ale i kumkvát jsou vyhledávané pro svou originální chuť i osvěžující vlastnosti.

Vlastně i trend, kdy se do zmrzlinového krému přimíchají větší kousky jakéhokoliv ovoce, ale i sušenek, ořechů, čokolády nebo dokonce marshmallow, se už zabydlel v moderních cukrárnách i na mlsných jazýčcích zákazníků. S nabídkou zmrzlinových pokrmů ale čas od času zatřesou i dříve nemyslitelné kombinace chutí, jako je třeba wasabi s tropickým ovocem a jedlými květy.

Wasabi, zelený čaj i bramborová

Kromě zavádění zajímavých chutí patří totiž mezi současné trendy nabídky zmrzliny jak důraz na kvalitu surovin pro přípravu mraženého krému, tak i zapojení zmrzliny do kulinářských pokrmů. Pro gastronomické využití vzniká i zmrzlina s chutí bazalky nebo balsamica, která dodává slaným pokrmům kýženou svěžest. Nepřekvapí už ale ani mražený krém s výraznou chutí roqueforu v kombinaci s rostbeefem.

V netradičních příchutích zmrzliny hraničících už spíše s novou formou pokrmů vedou Britové, kteří si oblíbili mražený krém s příchutí rybího filé, zmrzlinu bramborovou či kapustovou s krůtím rosolem.

Pivní nejen pro Čechy

Bez překvapení asi zůstane, že své uplatnění ve zmrzlinových příchutích našlo už i pivo. Světlá pivní zmrzlina se vyznačuje hořkou chutí, tmavá je sladší a voní karamelem. A pozor, zmrzlina vyrobená z klasických ležáků i lehčích ovocných piv je skutečně alkoholická. Může být však vyrobena nejen přímo z piva, ale i ze surovin potřebných k jeho vaření, jako je voda, chmel, slad a kvasnice.

Pokud by vám i pochoutka s obsahem alkoholu až kolem tří procent byla stále málo, skutečnou energetickou bombu nabízí kombinace zahrnující gingko bilobu, arginin a guaranu s trochou koňaku či přímo absinthu.

Nestačí však mít dobrý nápad na zajímavou příchuť zmrzliny, případně směs na její výrobu, důležitou součástí přípravy jsou také zmrzlinové stroje, které velkou měrou ovlivňují výslednou kvalitu zmrzliny. Pokud chcete vyrábět opravdu kvalitní a chutnou zmrzlinu, pro kterou se k vám budou zákazníci vracet, kvalitní zmrzlinový stroj bude hrát v procesu výroby důležitou roli. Zmrzlinový stroj vybírejte proto pečlivě, s ohledem na charakter provozu a množství připravované zmrzliny.

Články

14/06/2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21/10/2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...