Hotline: +420 511 189 990
czsk

Netradiční italský dezert - Karamel-čokoládový mousse

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Máme pro Vás recepty na přípravu netradičních zákusků, připravených z čerstvých surovin. Nečekejte na to, až vás konkurence předběhne. Pracujte na svém sortimentu

Máme pro Vás recepty na přípravu netradičních zákusků, připravených z čerstvých surovin. Nečekejte na to, až vás konkurence předběhne. Pracujte na svém sortimentu a nabídněte svým zákazníkům produkty prvotřídní kvality s lokální výrobou:

 

 

Základní pudink

  • 150g        Smetana
  • 150g        Mléko 
  • 60g          Žloutky
  • 30g          Cukr  

Svařte mléko a smetanu v hrnci (pozor na připálení). Vložte cukr a žloutek do mísy a míchejte až se cukr rozpouští. Vlejte vřelou směs mléka na žloutky a vymíchejte.

 

Čokoládový mousse

  • 355 g      Základní pudink
  • 660 g      Caramelia čokoláda 34%
  • 3 plátky   Želatina
  • 530 g      Vyšlehané smetany

Vezměte horký základní pudink a vložte do něj změklou želatinu. Rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Horký pudink velmi jemně vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Když má vzniklá směs teplotu kolem 40-45°C, přidejte šlehačku a začněte tvarovat. Lze za pomocí sáčků nebo i s použitím formiček. Lze doplnit i o další náplň a jednotlivé části lze následně navstvit a spojit. Nakonec dejde rychle zachladit do šokeru.

 

Ostružinová náplň

  • 400 g      Voda
  • 350 g      Mléko 3,5
  • 180 g      Trimoline (invertní cukr)
  • 125 g      Čokoláda 70%
  • 100 g      Kakaový prášek
  • 100 g      Ostružinový likér

Mléko, vodu a Trimoline vložte do hrnce a přiveďte k varu. Nakonec přidejte čokoládu a kakový prášek. Musí být velmi dobře rozpuštěná a promíchaná. Přidejte likér. Nakonec dejte rychle zachladit do šokeru.


Hruškové pyré

  • 1 kg     Huškového pyré (rozvařené hrušky, propasírované)
  • 75 g     Cukr
  • 10 g     Agar Agar

Pyré vložíme do hrnce a vaříme. Smícháme Agar Agar a cukr a do pyré, které soustavně mícháme až do úplného rozmíchání všech částí. Následně necháme vychladit. Zdobíme nanášením, potahováním nebo trezírovacím sáčkem.

Čokoládový sorbet

  • 1,3 l     Mléko 3,5
  • 50 g     Dextróza
  • 50 g     Glukóza
  • 400 g   Čokoláda 70%
  • 200 g   Mléčná čokoláda 34%

Vložte mléko, dextrózu a glukózu do nádoby a přiveďte k varu. Vložte čokoládu a důkladně rozpusťte a rozmíchejte. Následně vychlaďte. Můžete vložit do výrobníku sorbeta nebo granity, nebo lze dávkovat přímo do pohárů.

 

Zdroj: Pasticceria Internazionale, Angela Hartnet

 

 

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

OdOd 1. 7. nová otevírací doba provozovny

Vážení zákazníci,   od 1. 7. upravujeme otevírací dobu  naší  provozovny v Brně :    Po - Čt  8:00 - 17:00 Pá  8:00 - 15:00   Děkujeme ...