Blížící se léto a dieta je prakticky nerozlučná dvojice. Na všech novinových stáncích křičí z obálek časopisů slogany typu: “Zhubněte do plavek”, jenomže venkovní teploty, ty které tak jako tak přijdou, lákají spíš k posezení u zmrzliny než k dřině v posilovně. Proto byste měli svým zákazníkům a především zákaznicím poskytnout lákavou a nízkokalorickou alternativu ledových smetanových pochoutek.
Blížící se léto a dieta je prakticky nerozlučná dvojice. Na všech novinových stáncích křičí z obálek časopisů slogany typu: “Zhubněte do plavek”, jenomže venkovní teploty, ty které tak jako tak přijdou, lákají spíš k posezení u zmrzliny než k dřině v posilovně. Proto byste měli svým zákazníkům a především zákaznicím poskytnout lákavou a nízkokalorickou alternativu ledových smetanových pochoutek.
Fenomén Frozen Yogurt
Mražený jogurt, přestože se oblibě těší až posledních pár let, není ve světě žádným nováčkem. Poprvé se objevil v Nové Anglii už v roce 1970 a od té doby má dvě alternativy - dietní, s ostřejší kyselou chutí jogurtu a variantu s přidaným cukrem. Obě však disponují velmi nízkým obsahem tuku.
K přípravě vám stačí pouze klasický stroj na točenou zmrzlinu, ve kterém se smíchá klasická směs na zmrzlinu společně se živou jogurtovou kulturou. Výhodou mraženého jogurtu je jeho velká variabilita. Kromě míchání s příchutěmi, které probíhá ještě ve stroji, je také možné čistý mražený jogurt kombinovat s nejrůznějšími druhy ovoce, polevami nebo posypy. Vznikají tak chutné variance, pro které se zákazníci rádi vracejí.
Osvěžující ovocné sorbety
Zapomeňte na předpřipravené práškové směsi a vsaďte na zmrzlinu z vody, trošky cukru a hromady čerstvého ovoce. Právě to je totiž základem lahodného ovocného sorbeta skvělé chuti a bez nevítaných kalorií. Vyrábět je můžete prakticky z každého druhu ovoce, které vás napadne. Od klasických jahod a hrušek až po exotické banány nebo manga.
S rychlou a jednoduchou přípravou vám pomůžou výrobníky sorbeta, které využijete v provozu také k přípravě mražených krémů nebo ledových tříští.
Ledová tříšť - letní evergreen
Ačkoliv by se mohlo zdát, že cílovou skupinou pestrobarevné ledové tříště jsou děti, nenechte se mýlit. Pohár ochuceného ledu v letních měsících zláká snad úplně každého. Pro výrobu ledové tříště můžete samozřejmě sáhnout po kvalitních směsích s ovocnou příchutí, které kromě chuti přinesou do vašeho stroje také škálu zářivých barev.
Moderní a zdravou alternativou ale může být také kombinace čisté ledové tříště s ovocnými, především citrusovými šťávami. Připravit tak můžete například ledové nealkoholické Mojito jenom za použití limetkové šťávy, třtinového cukru, pár lístků máty a samozřejmě vaší dokonalé ledové tříště.