Hotline: +420 511 189 990
czsk

Spojení kávy a čokolády

Naše produkty

Články

14. 06. 2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21. 10. 2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...

Všichni už známe klasický krémový italský dezert s příjemnou chutí kávy a mandlového likéru v podobě tiramisu. Jistě, je velmi chutný, ale existuje i spousta dalších způsobů, jak si dopřát výtečnou chuť pražených kávových zrn i v dezertu.

Patříte k milovníkům kávy, kteří by k odpolednímu šálku přivítali něco k zakousnutí? Proč nevyzkoušet báječnou hořkou chuť i ve formě dezertu?

Fantazii se meze nekladou

Všichni už známe klasický krémový italský dezert s příjemnou chutí kávy a mandlového likéru v podobě tiramisu. Jistě, je velmi chutný, ale existuje i spousta dalších způsobů, jak si dopřát výtečnou chuť pražených kávových zrn i v dezertu. Můžeme vybírat z různých druhů, jako jsou bábovky, klasické buchty na plech, dorty či rolády, nebo můžeme popustit uzdu fantazii a zkusit například lehké kávové pěny či experimentovat s dnes již velmi populárními muffiny, cupcaky či makronkami.

Kávový dezert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kávové dezerty lze podávat k jakékoliv příležitosti (Autor: Farrukh, cc-by)

Spojení kávy a čokolády

Většina dezertů spojuje chuť kávy a čokolády, mají toho totiž spoustu společného. Od pěstování až po chuť, která je pro mnoho lidí příjemně návyková. Po čokoládě a kakau získá dezert krásnou tmavou barvu a navíc zvýrazní chuť kávy. Nejlepšího kontrastu chutí dosáhnete s vanilkovou zmrzlinou. Zmírní sladkost čokolády, podtrhne hořkou chuť získanou po kávových zrnech a barevná kombinace lahodí i oku. Avšak ke všem zákuskům se nemusí hodit zmrzlina, v takovém případě je vhodné ozdobit dezert čerstvým ovocem.

Tip: profesionálové využívají pro výrobu čokolády tyto stroje a příslušenství:

Čokoládovo-kávový lávový dort

Předehřejte troubu na 200°C a vymažte a vysypte 6 formiček. V míse ve vodní lázni rozpusťte 150 gramů másla a 250g hořké čokolády s alespoň 70 % kakaa. Poté do směsi přidejte 175 gramů hladké mouky a asi 200 gramů cukru moučky, záleží na sladkosti čokolády. Do směsi vmíchejte 3 vejce a 3 žloutky spolu se lžičkou vanilkového extraktu a dvěma lžičkami kávového likéru. Místo kávového likéru lze použít i lžičku instantní kávy. Pokud nemáte výraznou kávu, můžete přidat lžičku navíc. Vše řádně smíchejte a rozdělte do připravených formiček. Pečte 10-13 minut nebo dokud nebudou okraje pevné a prostředek měkký. Pomocí nože vyklopte dezert z formičky přímo na talíř a servírujte ještě teplé nejlépe s vanilkovou zmrzlinou, jahody či malinami.

TIP: Mrkněte na oblíbené temperovače čokolády SELMI

 

Články

14/06/2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého st...

21/10/2016

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombi...