Hotline: +420 511 189 990
czsk

Spojení kávy a čokolády

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Všichni už známe klasický krémový italský dezert s příjemnou chutí kávy a mandlového likéru v podobě tiramisu. Jistě, je velmi chutný, ale existuje i spousta dalších způsobů, jak si dopřát výtečnou chuť pražených kávových zrn i v dezertu.

Patříte k milovníkům kávy, kteří by k odpolednímu šálku přivítali něco k zakousnutí? Proč nevyzkoušet báječnou hořkou chuť i ve formě dezertu?

Fantazii se meze nekladou

Všichni už známe klasický krémový italský dezert s příjemnou chutí kávy a mandlového likéru v podobě tiramisu. Jistě, je velmi chutný, ale existuje i spousta dalších způsobů, jak si dopřát výtečnou chuť pražených kávových zrn i v dezertu. Můžeme vybírat z různých druhů, jako jsou bábovky, klasické buchty na plech, dorty či rolády, nebo můžeme popustit uzdu fantazii a zkusit například lehké kávové pěny či experimentovat s dnes již velmi populárními muffiny, cupcaky či makronkami.

Kávový dezert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kávové dezerty lze podávat k jakékoliv příležitosti (Autor: Farrukh, cc-by)

Spojení kávy a čokolády

Většina dezertů spojuje chuť kávy a čokolády, mají toho totiž spoustu společného. Od pěstování až po chuť, která je pro mnoho lidí příjemně návyková. Po čokoládě a kakau získá dezert krásnou tmavou barvu a navíc zvýrazní chuť kávy. Nejlepšího kontrastu chutí dosáhnete s vanilkovou zmrzlinou. Zmírní sladkost čokolády, podtrhne hořkou chuť získanou po kávových zrnech a barevná kombinace lahodí i oku. Avšak ke všem zákuskům se nemusí hodit zmrzlina, v takovém případě je vhodné ozdobit dezert čerstvým ovocem.

Tip: profesionálové využívají pro výrobu čokolády tyto stroje a příslušenství:

Čokoládovo-kávový lávový dort

Předehřejte troubu na 200°C a vymažte a vysypte 6 formiček. V míse ve vodní lázni rozpusťte 150 gramů másla a 250g hořké čokolády s alespoň 70 % kakaa. Poté do směsi přidejte 175 gramů hladké mouky a asi 200 gramů cukru moučky, záleží na sladkosti čokolády. Do směsi vmíchejte 3 vejce a 3 žloutky spolu se lžičkou vanilkového extraktu a dvěma lžičkami kávového likéru. Místo kávového likéru lze použít i lžičku instantní kávy. Pokud nemáte výraznou kávu, můžete přidat lžičku navíc. Vše řádně smíchejte a rozdělte do připravených formiček. Pečte 10-13 minut nebo dokud nebudou okraje pevné a prostředek měkký. Pomocí nože vyklopte dezert z formičky přímo na talíř a servírujte ještě teplé nejlépe s vanilkovou zmrzlinou, jahody či malinami.

TIP: Mrkněte na oblíbené temperovače čokolády SELMI

 

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Aktualita

ProvozovnaProvozovna bude 25.9.2020 uzavřená - inventura

V pátek 25.9. bude naše provozovna v Brně zavřená z důvodu inventury. Těšit se na Vás budeme opět v pondělí. Děkujeme za pochopení