Spousta informací a užitečných tipů, zvídavé otázky účastníků a přátelská atmosféra - přesně takový byl seminář o výrobě zmrzliny, který proběhl v pondělí 20. září v Hradci Královém. Co všechno jsme na semináři probírali? Kdo na kurzu přednášel? Přečtěte si více!
Stroje na zmrzlinu, rozdíl a marketing
Ve zkušební místnosti spol. PREGO, se dne 20. října sešlo bezmála 15 účastníků. Někteří z nich vážili dlouhou cestu až ze Slovenska. První přednáškový blok odstartoval Michal Černý za společnost CESK a.s. - FRIGOMAT Česká a Slovenská republika, který důkladně vyzpovídal všechny seminaristy a zdůraznil důležitost výběru zařízení a upozornil na jejich jednotlivé rozdíly. Dále pak upozornil a rozvedl diskusi na téma analýza trhu, zákazníků a konkurence a marketingové strategie.
Hygiena a praxe
Po krátké přestávce, která byla věnovaná občerstvení a vzájemnému poznávání se, následovala prezentace jednotlivých strojů na zmrzlinu FRIGOMAT a novinky od společnosti S.P.M., která vyrábí nejen ledovou tříšť, ale také ledové krémy a sorbetta. Přednášku o hygienických standardech a výrobě zmrzliny ale i cukrářské výrobě si vzal na starosti Václav Hubálek ze společnosti PREGO a p. Fiala, dlouholetý zmrzlinář a cukrář s více než 20 letou praxí a vlastním provozem úspěšné cukrárny.
Výroba točené i kopečkové zmrzliny v praxi
V posledním bloku se všichni odporníci pustili do práce a názorně předvedli a vysvětlili výrobu jak teplou tak studenou cestou. Všichni účastníci měli možnost nejen viděl ale i ochutnat vynikající točenou i kopečkovou zmrzlinu i točené sorbetto. Kdo měl zájem, mohl se i zapojit.
Seminář bych doporučil svým známým"
Jak seminář hodnotili sami účastníci? Dotazníky, které pro nás seminaristé vyplnili, se hemžily nejvyššími počty bodů. A na otázku, zda by seminář doporučili svým kolegům nebo známým, všichni odpovídali kladně.
Všem účastníkům děkujeme a doufáme, že se setkáme na některém z dalších seminářů - třeba na dalším kurzu FRIGOMAT DAYS který již začínám plánovat.
Aktuální informace nejen o seminářích najdete třeba na Facebooku. Fotografie z kurzu o výrobě zmrzliny si můžete prohlédnout zde.