Pokud se pohybujete v cukrářské praxi, určitě víte, že i perfektní a vyhlášené zákusky, dorty nebo zmrzlinu, je třeba umět prodat. Cukrářské výrobky mají navíc specifické nároky na skladování. Aby vydržely perfektně čerstvé a chutné, je třeba jim zajistit správnou teplotu a vlhkost vzduchu. Ideálním způsobem jak propojit prezentaci zákazníkům a skladovací standarty jsou speciální cukrářské vitríny.
Pokud provozujete cukrárnu s uceleným sortimentem, je ideální si vybírat z kategorií vitríny na zmrzlinu a cukrářské a zákuskové vitríny. Zárukou takové investice jsou perfektní skladovací a prezentační podmínky a spokojení zákazníci, kteří mají přehled o vaší nabídce a čerstvým zákuskům jen tak snadno neodolají.
Kam se vitríny hodí?
Mrazící a chladící vitríny na zmrzlinu a další cukrářské výrobky jsou samozřejmou součástí cukráren, ale výborně se uplatní také v kavárnách a restauracích. Jejich izolační vlastnosti jsou zárukou toho, že zmrzlina a zákusky budou k dispozici vždy čerstvé a v požadované teplotě i konzistenci.
Jak vitríny fungují?
Cukrářské vitríny se mohou pochlubit výbornými izolačními schopnostmi, díky tomu, že jsou vyrobeny z opravdu kvalitních materiálů. Rovnoměrné mražení či chlazení je zajištěno statickou nebo ventilační technologií chlazení. Chladící vitríny jsou konstruovány tak, aby umožňovaly snadný přístup k obsahu díky praktickým dvířkům nebo odklopnému víku.
Vitríny jsou vyrobeny ze speciálních vícevrstvých nemlživých skel, takže zákazníci mají stále perfektní přehled o vaší nabídce. Praktická pojezdová kolečka vám umožní vitrínu jednoduše přesunout tam, kde se právě nejvíc hodí. Vlhkost vzduchu ve vitrínách se zpravidla pohybuje mezi 40 – 75%, vybrané modely jsou vybaveny systémem s nuceným oběhem vzduchu.
Jakou vitrínu si vybrat?
Cukrářské vitríny a vitríny na zmrzlinu jsou k dostání v mnoha designových barvách nebo přesně dle přání zákazníka v potřebné barvě RAL, takže je můžete výborně sladit s interiérem své cukrárny, kavárny nebo restaurace. Klasické je stříbrné či bílé provedení, oblíbené jsou také pastelové barvy. Vybrat si můžete z klasických prosklených cukrářských a zákuskových vitrín nebo zvolit zmrzlinové vitríny od značky ITALPROGET či Bocchini.
- Vitríny na zmrzlinu si můžete pořídit v řadě variant provedení podle velikosti vaší cukrárny. Můžete si pořídit malé vitríny, vitríny střední třídy pro 16-18 vaniček zmrzliny až po velké vitríny s 24 vaničkami, které je možné spojovat, takže můžete dosáhnout nekonečného počtu příchutí. Pokud chcete něco opravdu výjimečného, můžete si svou cukrárnu vybavit otáčivou vitrínou na zmrzlinu, která pomalu rotuje a efektivně tak prezentuje vaši zmrzlinu.
- Vitríny na cukrářské výrobky se vyrábějí v různých rozměrech a nabízejí specifické uživatelské vlastnosti, takže si „tu svou“ najde opravdu každý. Do kavárny nebo bistra se výborně hodí stolní barové vitríny, které jsou ideální pro prezentaci sendvičů, baget nebo balených nápojů. Klasické prosklené chladící vitríny nabízejí řadu variabilních možností, provedení a rozměry je možné přizpůsobit konkrétním požadavkům.
Kombinované vitríny nabízejí specifické užitné vlastnosti. Budou se vám hodit, pokud potřebujete prezentovat a skladovat zároveň mražené i chlazené produkty. Kombinované vitríny mají dva prostory s odlišnou teplotou chlazení, a to díky dvěma samostatným agregátům a ovládacím termostatům. Nabídnou vám teplotní rozsah od +5 do -20 stupňů. Kombinované vitríny jsou pro vás ideální, pokud potřebujete šetřit místo, nebo se vám nechce zbytečně investovat do dvou výrobků.