Naše produkty
Nejlepší reklamou na kopečkovou zmrzlinu je krásně nazdobená vitrína. Vybírat můžete ze statických, ventilovaných a pozettových vitrín.
Jak vybrat zmrzlinovou vitrínu?
Statické vitríny jsou v podstatě truhlové mrazáky se skleněnou nástavbou, které se vyznačují nízkou cenou. Nejsou vhodné pro prodej řemeslné zmrzliny, protože jsou v nich velké teplotní rozdíly. Při otevření nejsou schopné rychle dochladit vnitřní prostor a také je do nich špatně vidět.
Ve většině profesionálních zmrzlináren najdeme ventilované vitríny. Ty ženou ledový vzduch pomocí ventilátorů kolem zmrzliny, proto ji výrazně lépe ochrání před teplem. Vitríny jsou dražší než statické, ale zmrzlina je v nich mnohem lépe vidět.
Dalším typem jsou pozzetové vitríny, které se od předchozích liší tím, že se zmrzlina neplní do klasických vaniček, ale do tzv. pozet nebo carapin (hlubové válcovité nádoby). Uchovávání zmrzliny je nejlepší ze všech typů vitrín. Můžou mít navíc kolem nádob např. glykolovou lázeň, takže je teplota ve vitríně naprosto stabilní. Nevýhodou je, že na zmrzlinu obvykle není vidět.