Kombinace husté, jemné sněhově bílé smetany a kousků hořké čokolády je jemná a sladce křupavá zároveň. Název pochází z italského slova stracciato, což doslovně znamená roztrhaný na kusy. A tato zmrzlina je jednou z nejtradičnějších chutí slunné Itálie
Ingredience
- 2 litry studeného mléka
- 400g cukru
- 300ml smetany
- 1 celé vejce
- 100g čokolády rozdrcené na drobné části
Postup
V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience kromě čokolády a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Vyrobený smetanový základ vložte do nádoby na zmrzlinu a promíchejte s kousky čokolády, které v čistě bílé zmrzlině vytvoří jedinečnou mozaiku.
Tip
Zkuste zmrzlinu s příchutí Stracciatella použít do pohárů namísto jednoduché smetanové nebo klasické vanilkové zmrzliny. Společně s jedním druhem ovoce vytvoří chuťově zajímavou kombinaci všech použitých ingrediencí.