Hotline: +420 511 189 990
czsk

STRACCIATELLA KOPEČKOVÁ ZMRZLINA

Naše produkty

Články

07. 01. 2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10. 12. 2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14. 06. 2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...

Kombinace husté, jemné sněhově bílé smetany a kousků hořké čokolády je jemná a sladce křupavá zároveň. Název pochází z italského slova stracciato, což doslovně znamená roztrhaný na kusy. A tato zmrzlina je jednou z nejtradičnějších chutí slunné Itálie

Ingredience

  • 2 litry studeného mléka
  • 400g cukru
  • 300ml smetany
  • 1 celé vejce
  • 100g čokolády rozdrcené na drobné části

Postup

V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience kromě čokolády a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.

Vyrobený smetanový základ vložte do nádoby na zmrzlinu a promíchejte s kousky čokolády, které v čistě bílé zmrzlině vytvoří jedinečnou mozaiku.

Tip

Zkuste zmrzlinu s příchutí Stracciatella použít do pohárů namísto jednoduché smetanové nebo klasické vanilkové zmrzliny. Společně s jedním druhem ovoce vytvoří chuťově zajímavou kombinaci všech použitých ingrediencí.

Články

7/01/2019

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

10/12/2018

Zmrzlina a ledová tříšť jsou hlavně v letní sezóně velkým lákadlem. Pro mnoho pekařských prodejen je to tak...

14/06/2018

V oboru se pohybujeme už více než 25 let, proto kromě dodávky samostatných zařízení umíme zařídit i návrhy,...