Hotline: +420 511 189 990
czsk

CUKROVÍ Z LINECKÉHO A LINECKÉHO TŘENÉHO TĚSTA

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Linecká těsta se vyznačují vysokým obsahem tuku, který podstatně ovlivňuje jejich konzistenci a zvyšuje křehkost korpusu nebo samotného výrobku. Proto se hodí ke kombinování s jemnými základními chutěmi a k výrobě světlého pečiva, jako je cukroví nebo linecké košíčky.

LINECKÉ TĚSTO

Ingredience: mouka, tuk, cukr - obsažené v poměru 3:2:1, vejce, vanilkový cukr, citron

Postup: Máslo s cukrem smíchejte buď ve šlehači, nebo ručně na vále. Přidejte vejce, vanilkový cukr, citron a zasypte prosátou hladkou moukou.

Tip: Kvalitu a barvu těsta vylepšíme přidáním vaječných žloutků.

JEDNODUCHÉ CUKROVÍ

Linecké kolečko - hmotnost hotového výrobky je 40 g

Z vyváleného těsta o tloušťce asi 4mm vykrajujte tvořítkem půl napůl plná kolečka a kolečka uprostřed s otvorem. Skládejte na plech a pečte při teplotě 200°- 220 °C. Hotové slepte rybízovou marmeládou a lehce posypte moučkovým cukrem.

Linecké košíčky s ořechovou náplní - výrobek polotrvanlivého charakteru

Těsto důkladně vymodelujte do tvořítek ve tvaru košíčků a takto upečte. Vychladlé košíčky opatrně vyklepněte a plňte sáčkem s vláčnou ořechovou náplní. Po zatuhnutí potáhněte povrch CPK a střed ozdobte jádrem z vlašského ořechu.

Linecké košíčky ovocné - výrobek je určen pro rychlou spotřebu

Těsto důkladně vymodelujte do tvořítek ve tvaru košíčků a takto upečte. Vychladlé košíčky opatrně vyklepněte a plňte sáčkem s lehkým tukovým nebo máslovým krémem. Poklaďte čerstvým nebo kompotovaným ovocem a potáhněte agarem. Servírujte v papírových košíčcích.

Linecké řezy ovocné - výrobek je určen pro rychlou spotřebu

Z těsta vyválejte plát, rozdělte na 6 stejných pásů, na plechu propíchejte vidličkou a dejte péct. Po upečení a vychladnutí slepujte pláty rybízovou marmeládou a nechejte do 2. dne zvlhnout. Povrch potřete marmeládou a z modelovací hmoty vytvarujte okraje jednotlivých pásů. Do středu zdobte čerstvým nebo kompotovaným ovocem a zalijte agarovou polevou, Po zatuhnutí krájejte na úhledné řezy a servírujte.

TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO

Třené linecké těsto je polotovar kašovité konzistence, který se zpracovává ihned - stříkáním pomocí sáčku.Vyšší obsah tuku má vliv na křehkost korpusu i výrobku. Kromě základních surovin se do těsta přidávají tekuté žloutky, základní lehký krém nebo krémový prášek.

Pomocí sáčku lze tvořit nejrůznější tvary například rohlíčky, oválky, tyčinky apod. Upečené a se nejčastěji slepují marmeládou.

Postup

Mírně nahřátý nebo změklý tuk vyšlehejte s prosátým moučkovým cukrem ve stroji. Postupně přidávejte žloutky, pudingový - lehký základní krém, vanilkový cukr a citronovou pastu nebo kůru. Do vyšlehané hmoty zlehka zamíchejte vlažnou - předehřátou prosátou mouku. Ihned naplňte do sáčku s vroubkovou trubičkou a stříkejte na pečící papír nebo vymaštěný plech. Pečte při 180° - 200°C. Vychladlé tvary slepujte marmeládou a částečně potáhněte CKP.

Možné problémy

Nejběžnější vadou je tzv. spařené těsto. Dochází k němu v případě příliš nahřátého tuku. Vadu není možné odstranit a je možné jej pouze postupně rozdělit do dalších těst. Pokud jsou korpusy příliš křehké a drobivé, použili jste příliš našlehaný tuk.

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...